Tom flyttekasse klar til at blive pakket

Tag et udlandsophold og styrk dine sprogegenskaber

Er du ved at være træt af høje skatter i Danmark? Så skal du måske overveje en flytning til udlandet? Der kan være mange andre årsager til at flytte til udlandet end det danske skatteniveau.

Danske virksomheder eftersøger nemlig i højere grad medarbejdere med gode sprogkundskaber.
En periode i udlandet med fokus på sproget, kan således være med til at give dig en fordel på arbejdsmarkedet, enten med henblik på en ansættelse, eller bare til lønforhandlingerne.
Det er som regel unge, der tager til udlandet og bor i en periode, hvilket skyldes at det er nemmere at flytte, når man ikke har sin egen lille familie at tage hensyn til. Derudover er der mange arbejdspladser, hvor man ikke kan komme til at arbejde i udlandet, og derfor bliver det hurtigt til et stort sats at sige job op og pakke kufferterne, medmindre man har fået skaffet sig et job hjemmefra.

Studieophold i udlandet

Den nemmeste løsning hvis man gerne vil bo en periode i udlandet og samtidig forbedre sine sprogkundskaber, er at tage på et studieophold. Danske universiteter samarbejder med universiteter verden over, og kan således være behjælpelige, hvis du gerne vil tage et semester på et udenlandsk universitet.

Hvis man selv skal organisere alt i en forbindelse med en flytning, kan det hurtigt komme til at virke skræmmende og måske overvældende, og der kan det være en stor tryghed, at få hjælp fra universitetet i forhold til at få rammerne omkring skoleopholdet på plads. Mange steder er det muligt at tage et fag i sommerferien hjemmefra, hvilket giver mere tid til at opleve den lokale kultur, når først man er kommet afsted.

Sabbatår

Hvis man ikke har lyst til at studere i udlandet, kan man også tage et sabbatår med det formål at opleve andre kulturer. Mange vælger oplevelsesrejser eller hjælpearbejde, men hvis man ikke har lyst til at forlade alle ens ting i et helt år, er der også en anden mulighed. Hvis man ved i god tid at man skal afsted, kan man begynde at lede efter arbejde. Det er selvfølgelig optimalt, hvis man kan finde noget, som relaterer sig til det, som man forventer bliver ens senere karriere.
Ellers vil det de fleste steder være muligt at finde et tjenerjob eller lignende.

Ulempen ved at arbejde et sted og ikke studere, er at ens kollegaer formentlig er veletablere i lokalområdet, og det kan således være svært at skabe venskaber uden for arbejdstiden.
Der er således risiko for at man kommer til at føle sig lidt ensom, i hvert fald indledningsvis.

Hvis det er svært at overskue hvordan du skal få pakket det hele og få det med, så besøg internationalflytning.dk og udfyld formularen på deres hjemmeside, derefter modtager du et tilbud fra op til fire flyttefirmaer. Så er du allerede godt på vej.