grønenergi

Spar på energien!

Som et resultat af stigende energipriser og et behov for at finde mere miljøvenlige alternativer til opvarmning af huse, er der dukket flere forskellige grønne alternative til de traditionelle energiformer op de senere år. Eksempelvis er varmepumper, solceller og solvarmeanlæg blevet mere og mere normalt. Disse former for opvarmning er meget forskellige, men samtidig har de ét til fælles, de er bedre for miljøet, samtidig med at de vil reducere ens energiforbrug. Efterspørgslen på grønne energiformer er blevet større, hvorfor der også er kommet flere udbydere på markedet. Eksempelvis udbyder Dansk Varmeservice mange forskellige energiformer, hvor de grønne også er inkluderet. 

Grønne energiformer

Som sagt er der to plusser ved de grønne energiformer; de er bedre for miljøet, da der vil blive brændt færre fossile brændstoffer af, og dermed vil der blive sendt færre skadelige stoffer ud i atmosfæren. For det andet vil dine varmeregning blive reduceret gevaldigt, således vil man kunne mærke en ordenlig besparelse. Hermed er det svært at finde en årsag til, hvorfor grønne alternativer ikke er en god idé!

De forskellige metoder fungerer forskelligt, hvorfor det er en god idé at sætte sig ind i dem, før man tager en endelig beslutning:

  • VARMEPUMPE
    En varmepumpe er mange forskellige ting. Eksempelvis kan man både få luft-til-luft, luft-til-vand, hybrid- samt jordvarmepumper. De fungere alle forskelligt, som det også fremgår af navnene. De forskellige pumper, gør alle brug af varmen i luften eller jorden til at varme hjemmet op. Således er de et godt supplement til den traditionelle opvarmning, hvorved man kan spare på energien.
  • SOLCELLEANLÆG
    Med solceller udnytter man solens energi til at skabe strøm. Anlæggene holder i mange år, og kræver stort set ikke nogen vedligeholdelse, således sikrer man sig en stabil energikilde, som er billig samt god mod miljøet.
  • SOLVARMEANLÆG
    Er i princippet en solfanger, som er koblet til bestemte vandrør, hvor denne væske så opvarmes, og som videre opvarmer ens vand i huset. Dette er således en form for termisk solvarme. Denne er yderst effektiv, samt god mod miljøet.

Selvom alle ovenstående kræver en vis investering, når man skal erhverve sig disse anlæg, vil denne investering hurtigt have betalt sig ind igen. De penge man spare på energien, vil nemlig hurtig nå op på det niveau, som det kostede at investere i anlægget.

Ud over at det er rart for pengepungen at spare penge, er det også godt for samfundet at spare på energien, da det er vigtigt at vi passer på miljøet. Således vil en investering i grøn energi allerede have betalt sig ind første dag, da vores miljø netop er så essentielt, at det aldrig vil være rentabel ikke at passe på det!