Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Sådan fungerer lån med din mobil eller smartphone

mobillån

Onlinebaserede lån er i sig selv ikke længere en nyhed. Du kender dem måske bedre under de famøse begreber kviklån, mikrolån, forbrugslån osv.. For at optage onlinebaserede lån skulle du før sidde foran din computerskærm, idet denne type lån kræver godkendelse med Nem ID. Nye regler har dog ændret på disse vilkår. Det betyder at du nu kan optage mobillån, hvad end du sidder med din smartphone, tablet eller laptop.

Markedets nemmeste lån

Med dette tiltag, er mobillån blevet markedets nemmeste lån. Med en ansøgningsproces på to minutter og pengene i hænde inden for en bankdag er mulighederne med et sådan lån nærmest uanede. Det eneste du skal holde dig for øje er, at alle lån er gæld – og mobillån er igen undtagelse. Bare fordi det er let at optage, skal det stadig betales tilbage. Lånet er, i sin låneform, stortset det samme som andre danske kviklån.

Når det er sagt er mobillån ideelt, når du møder et tilbud du ikke kan eller vil afslå eller når der opstår en uforudset udgift. Du kan sågar låne op til 4.000 kr. gratis ved første lån hos Lånio.dk, hvilket betyder, at din eneste omkostning er hovedstolen på lånet – og du har hele 30 dage til at betale lånet tilbage!

Du bør dog have in mente, at sådanne lån har højere renter end banklån. Betaler du ikke første lån tilbage rettidigt er det derfor ikke længere gratis. Er det ikke første gang du låner er der en smart låneberegner på Lånpengesmart.dk som du med fordel kan benytte til at se, hvad dit lån egentlig koster.

Lån på farten

De nye Nem ID regler har gjort det muligt at låne på farten. Du er med andre ord ikke længere afhængig af, at du har din laptop med dig, når et akut lånebehov opstår. Både uforudsete udgifter og tilbud viser sig når du mindst venter det og den teknologiske udvikling gør, at du ikke længere har grund til at tøve i disse situationer. Heller ikke, hvis alt du har på dig, er din smartphone.

Mobillån er et synonym for kortfristet lån. Og særligt ordet kortfristet, skal du bide mærke i. Det betyder nemlig, at denne form for lån ikke er rentabel, hvis din lånebehov er langfristet. Det er derfor det første du skal gøre op med dig selv, inden du kaster dig ud i at låne.

Dernæst skal du gøre op med dig selv, hvor stort dit lånebehov reelt er. Det er nemlig vigtigt, at du ikke låner flere penge end du reelt har brug for. Og endelig den vigtigste overvejelse af alle: Har du reelt mulighed for at tilbagebetale pengene inden for fristen?

Har du tænkt alle disse ting igennem kan du med fordel benytte dig af muligheden for at låne direkte via din smartphone, hvis et akut behov skulle melde sig.