Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Sådan bliver fremtidens toiletter

Douche-toiletEn trend der meget længe har været udbredt i udlandet, og nu også er kommet til Danmark: bidet eller douche toilettet, om man vil. Denne type toilet har mange navne, men ideen bag dem er den samme – at forbedre din hygiejne efter dit toiletbesøg. Leon Petersen er en af de mange forhandlere på det danske marked.

Målgrupper

Douche toilettet kan naturligvis købes ‘blot’ fordi man ønsker god hygiejne og komfort. Toiletsædet er tempereret, vandet ligeså, og toilettet har også en tørrefunktion – hvilket samlet gør, at toiletbesøget bliver en positiv oplevelse.

Udover komfort kan douche toilettet udgøre en nøglefunktion, når det kommer til personer med nedsat bevægelse i ryg, skuldre, arme eller fingre, som har brug for personhjælp til  toiletbesøg. Det har desuden vist sig, at det også er godt for kvinder med gentagne urinvejsinfektioner, fordi det er mere hygiejnisk, end det traditionelle toiletpapir. Samtidig sparer man en hel del penge, fordi man ikke længere skal købe wc-papir.

For eksempelvis en ældre kvinde ved navn Bodil, der bor i beskyttet bolig på Vestbyens Plejecenter i Fredericia, har toilet bidetet haft en meget positiv effekt. Før var Bodil nødt til at tilkalde personalet i den beskyttede bolig hver gang hun skulle på det lille hus. Samtidig gav hyppig tørring Bodil et ubehageligt udslæt, og personalet måtte løbende vaske og smøre mod det.

Efter at have fået udskiftet det almindelige toilet med et toilet bidet, behøver Bodil ikke længere at tilkalde personalet hver gang hun skal på toilettet. Og efter en uges tid var det ikke længere nødvendigt at smøre imod det ubehagelige udslæt.

Hvilke muligheder findes der på markedet?

I andre europæiske lande, er bidetet ofte en separat kumme. Men nu er det altså muligt at købe et toilet med både bidet og tørrefunktion. – Et bidet toilet inkorporerer bideets funktioner i toilettet, så man altså har en slags 2-i-1 toilet. Samtidig er mange nyere bidet toiletter også udstyret med et lugtudsugnings filter, og oven i købet er de selvrensende, skriver Leon Petersen på sin hjemmeside.

Men, hvordan virker det så helt præcist? Det faktisk ganske enkelt og nemt: Du sætter dig på det tempererede toiletsæde. Dernæst gør du det, du plejer. Men i stedet for efterfølgende at række ud efter toiletpapiret, trykker du på betjeningen ved toilettet – og bliver skyllet med tempereret vand bagi.  Du trykker endnu en gang, og en behagelig føntørring tørrer dine nedre regioner. Toiletbesøget klares ved to simple tryk!