Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Rustgarantien holder ikke!

De fleste nye biler købes med en rustgaranti på 6 år. Rustgarantien fungerer dog ikke som de fleste regner med. Rustgarantien fungerer kun når vedligeholdelsen er blevet overholdt efter nogle bestemte krav fra bilernes fabrikanter.

Tag ansvar for din bil

Det er dit eget ansvar at tage hånd om din bil. Som sagt kan du ikke bare henvise til rustgarantien, da den altså kræver at du opfylder diverse vilkår fra bilfabrikanternes side af. Derfor bør du få foretaget en undervognsbehandling med ca. 3 år mellemrum. På den måde sikrer du selv at du får det bedste ud af din bil, og at den har den længst mulige levetid. En rustbehandling er samtidig med til at din bil holder en meget højere salgsværdi. Så på den måde er der ofte penge at vinde, ved at bruge penge på din bil i god tid. Manglende rustbehandling fører ofte til meget dyre reparationer.

Brug kun godkendte undervognsbehandlere

For at være sikker på at din bil får den optimale rustbehandling, bør du kun benytte dig af firmaer som er underlagt Teknologisk Instituts stikprøve kontrol. Stikprøve kontrollerne er din garanti for at rustbehandlingerne altid er af højeste kvalitet. Da det er umuligt selv at se hvor grundig en undervognsbehandling har været, er et kvalitetsstempel fra Teknologisk Institut et meget vigtigt pejlemærke, i forhold til i hvilket omfang du kan regne med du undervognsbehandler.