Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Red fremtiden med grøn energi

“The ice is melting at the poles” lyder et berømt citat fra udenrigsministeren Villy Søvndal. Og det er ikke et umuligt scenarier i fremtiden. Global opvarmning er over os, men du kan gøre dit ved at skifte til grøn energi.

Hvad kan du selv gøre?

Global opvarmning er, som ordret beskriver et globalt problem, men “mange bække små giver stor å” lyder det gamle danske ordsprog. Det gamle danske ordsprog kommer virkelig til sin ret når man taler om global opvarmning. Hvis alle gør en indsats vil det altså hjælpe verdenen og dens klima i fremtiden.

Men du tænker sikkert, hvilke tiltag skal jeg så foretage mig. Starter du med at tænke din bolig, er der tre områder du skal overveje. Det drejer sig om solenergi, isolering og opvarmning. Du kan finde meget information om disse tre vigtige punkter inde på Greenmatch.dk, som har specialiseret sig i at hjælpe danskerne i med at blive mere grønne.

De vigtigste overvejelser du skal gøre dig i forbindelse med anskaffelse af en af disse rene energi former er følgende:

Solenergi

Solenergi opfanges igennem et solfangeranlæg. Så du skal derfor overveje om du har plads til sådan et. Et solfangeranlæg placeres typisk på taget af ens hus. For at anlægget skal virke optimalt skal det gerne have en hældning på ca. 40 grader, og det skal være så sydvendt som muligt. Solenergi kan bruges til at producere varme og elektricitet.

Isolering

Man isolerer for at varmen ikke skal slippe ud af ens hus. Dårligt isolerede huse koster hvert år danskerne en formue på varmeregningen, og det er ikke kun dårligt for din økonomi, men også for klimaet. Vil du isolere dit hus bedre er der typisk 5 typer af isolering at vælge imellem:

  • Hulmursisolering
  • Loftisolering
  • Papirisolering
  • Leca isolering
  • Gulvisolering

Du kan læse mere om de enkelte typer af isolering ved at trykke HER.

Opvarmning

Opvarmning er den største energisluger i de danske hjem, og står for ca. 40 % af det samlede energi forbug. Du kan varme op på en grøn måde ved at vælge et af følgende alternativer:

  • Biobrændsel
  • Solvarme
  • Varmepumper

Hvert alternativ har sin egne fordele, og hvert alternativ kræver også nogle krav til din bolig før de kan installeres. Du kan læse nærmere om dem ved at trykke HER.

Ud over at sikre at boligen er så grøn som muligt, er der også andre måder at spare miljøet på. Du kan f.eks. cykle på arbejde eller benytte offentlig transport. Brugen af bil er en af de store syndere af CO2 udslip i Danmark. Generelt gælder det om at have de grønne overvejelser med i sin hverdag.

nextminute.dk http://www.greenmatch.dk/ GreenMatch.dk