Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Penge her og nu

tid er pengeTid er penge. Dette udtryk bruges i mange forskellige sammenhæng. Ikke desto mindre er det sandt, vi lever i dag i en verden hvor alt kommer ned til kroner og øre pr. minut. Vi bør næsten takke dem der beskytter os gennem lovgivningen, ellers kunne det gå hen og blive nogle meget lange arbejdsdage hvis det stod til dem der tjener penge på andres arbejde.

Dog er det stadig muligt at arbejde langt mere end man bør. Det kan enten være overarbejde, arbejde hjemmefra eller hvis man ligefrem har flere arbejdspladser. Når ens liv kommer til at handle så meget om arbejde, er det oftest på grund af mangel på penge. Det kan være alt fra at betale huslejen, til at arbejde meget en periode til opsparingen.

Det er dog meget hårdt arbejde, specielt hvis det ikke bare er for en periode, og det slider også hårdt på kroppen. Selv hvis det bare er for en periode så kan det slide så meget, at man ender med at blive for syg til at tage på den ferie eller oplevelse, man har arbejdet så hårdt for at spare op til og få råd til. Og det ville jo være rigtig surt.

Andre måder at skaffe penge på

Der er naturligvis også andre, og mindre hårde måder, hvorpå man kan skaffe lidt penge. Dette gælder specielt hvis man står og mangler pengene her og nu. Måden er, at låne penge. Mange får et meget stort rødt neonskilt med advarsel når de hører om at låne penge, men det er faktisk ikke helt så farligt som mange går og tror.

Når man låner penge, er der en masse faktorer der spiller ind når man taler om et godt lån eller et dårligt lån. Det kan der blandt andet læses mere om på www.mikonomi.dk, eller på diverse låneudbydere, realkreditinstitutter og pengeinstitutters hjemmesider.  Her er der en masse oplysninger at finde, om lige præcis de lån der tilbydes af dem, samt hvordan lånet optages.

Alt skal dog gøres med måde. Arbejder man i døgndrift for at have penge til husleje, er et lån nok ikke vejen frem. Ved man derimod at man kan betale pengene tilbage til tiden, kan man undgå modellen hvor man arbejdet voldsomt en periode, og derimod låne pengene, og så ligge lidt til side før og efter turen. Det gælder om at tilpasse sig sin økonomi, og ikke tilpasse økonomien til sine ønsker.