Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Overlad den negative kommunikation til inkassofirmaet

Det er efterhånden blevet rigtig populært at ansætte eksterne inkassofirmaer, hvis man har kunder, der nægter at betale deres regninger. Virksomheder gider ikke selv stå for den negative kontakt med folk, og overlader derfor dette hverv til andre. 

Fokus på det positive

De fleste virksomheder vil helst bare fokusere på den positive kontakt de har med deres kunder, og har ikke lyst til at påtage sig en “bølle”-rolle, når en kunde nægter at betale. Dette kan for eksempel skyldes, at det kan være svært at være rigtig positiv over for de betalende kunder, hvis man samtidig skal være meget negativ overfor andre. Man risikerer at den negative stemning smitter af på ens humør, forudindtagelser og sprogbrug., og man kan derfor risikere at skræmme nogle gode kunder væk, fordi man lige har snakket med en dårlig kunde.

En anden grund kan være, at medarbejderne simpelthen ikke føler sig godt tilpas med disse arbejdsopgaver, og derfor helst er fri for dem. Hvis man nærer megen modvilje mod at tale negativt med folk og afkræve dem penge, kan det sænke medarbejdernes motivation, samtidig med at jobbet ikke bliver gjort ligeså godt, som hvis man havde et inkassofirma til det.

Overlad det negative til et inkassofirma

Det nemmeste og rareste er selvfølgelig selv at slippe for de negative opgaver, og i stedet overlade dem til nogle andre – for eksempel et inkassofirma. Inkassofirmaer arbejder med dårligt betalende kunder hver dag, og de kender alle regler og love på området. Derudover kender de selvfølgelig også en masse tricks til, hvordan man kan få de dårlige betalere til at betale deres regninger, også selvom de egentlig ikke har lyst.

Du behøver heller ikke vente til en inkassosag er i farvandet, med at lade et inkassofirma stå for dine negative kunder. Inkassofirmaer tilbyder ofte en form for rykkerservice, hvor de sørger for at sende rykkere ud til alle deres kunders kunder, således at du ikke selv skal tænke på det. Du behøver altså ikke have noget som helst at gøre med dine dårligt betalende kunder, men kan overlade dem helt til inkassofirmaets kyndige hænder. Så kan du i stedet fokusere på dine betalende kunder, og på at gøre dit produkt så godt som overhovedet muligt. Derudover ved inkassofirmaer alt hvad der er værd at vide om rykkere, så du er sikker på at det bliver gjort rigtigt.