Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Øg virksomhedens grønne profil med en varmepumpe

Går I også og drømmer om at gøre jeres virksomhed mere grøn og dermed forbedre jeres CSR indsats? Så skulle I se at få gjort noget ved det. Tag mere samfundsansvar, det kan godt betale sig!

Hop med på toget

Den grønne revolution er startet og det er bare om at komme med på toget, inden det er kørt. Flere og flere virksomheder tager del i den grønne omstilling og ny forskning viser, at det også giver gode resultater på bundlinjen. Så hvorfor ikke lette samvittigheden og gøre noget godt for de fremtidige generationer nu? En start kunne være at investere i en varmepumpe, en varmepumpe kan nemlig både spare jeres virksomhed for mange varmeudgifter og samtidig kan I gøre noget godt for miljøet.

Start med vedvarende energikilder og slut med en fuldblods CSR-politik

At få sin virksomheds bygninger opvarmet af vedvarende energikilder, giver et rigtig godt grundlag for at udbygge sin grønne politik. Med brug af vedvarende energikilder er basen til den grønne omstilling på plads. Det vil uundgåeligt virke mere troværdigt at man også ser på produktions-vilkårene, hvor man producerer og hvordan, når man giver udtryk for at have en grøn virksomhedspolitik. Hvis man ønsker at udnytte det grønne aspekt CSR-mæssigt, er det ikke nok at man har droppet printpapiret og i stedet sender mails. Nu til dags skal der mere til, end de ting man alligevel ville have gjort, hvis forbrugeren skal overbevises om at virksomheden virkelig gør noget ekstra for miljøet.

Andre grønne tiltag der er lette at indføre

I virkeligheden behøver grøn omstilling slet ikke at være så svært. Der er mange tiltag der kan iværksættes uden at det kræver mange ressourcer. Ofte er der blot tale om, at vi ændrer nogle vaner og husker at bruge hovedet. I Danmark er vi allerede forrest på mange områder, når det kommer til at tænke og handle “grønt”. Men vi kan gøre meget mere. Det sjove er, at mange tiltag også vil være til gavn for os selv. her kommer en række tiltag der kan gavne jeres virksomhed og jeres medarbejderne:

  • Klimavenlig mad: Lav en omstilling til klimavenlig mad i kantinen. Spis mindre kød og mere grøn. Prøv for eksempel noget så eksotisk som urtefrikadeller og ukrudt. Det smager overraskende godt, det er sund og så slanker det. Altså dobbelt bonus for medarbejdere og miljøet.
  • Genanvend produktionsaffaldet: Store firmaer som Rockwool har fundet fidusen i at genanvende og hvorfor skulle små virksomheder ikke kunne gøre det samme? Gennemgå jeres produktionsprocesser og se om der er steder hvor I kan genanvende materialer etc. Måske åbner der sig muligheder, som I slet ikke har tænkt over.
  • Sluk lyset: I Danmark er vi rigtig gode til at slukke lyset efter os derhjemme, så hvorfor ikke også have fokus på dette på arbejdspladsen?
  • Luft ud: Der er intet værre end kedelig kontorluft der gør medarbejderne trætte og uoplagte. Så husk at lufte ud på kontoret og at slukke for varmen når I gør det.
  • Sluk for varmen om sommeren: Hvis ikke det skader produktionen, så gør som mange boligforeninger og sluk for varmen om sommeren, eller hold varmen konstant på et lavt niveau. Mange varmepumper kan indstilles til, at holde en konstant temperatur i bygningen, så også på det punkt er varmepumperne rigtig smarte.