Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Ødelæggelse skaber flere jobs

Uvejr og andre skabte ødelæggelser på bygninger, veje, skoler, kraner, skibe osv. er ikke lige dårligt for alle parter. De implicerede, for eksempel en kaptajn på et skib, er ikke just glad for, at sit skib har fået større skader i bunden, efter at være stødt på grund. Til gengæld kan man sige, at den producerende industri ser positivt på dette, da de dermed får en jobordre på at reparere skibet. Hver gang noget går i stykker, skaber det vækst i de forskellige brancher via oprettelse af licitationer, alt efter hvad der er gået itu.

Oprettelse af licitationer

Når for eksempel en vej har slået revner efter et voldsomt frostvejr eller jordskælv, er det i denne henseende den offentlige sektor i form af en kommune, som skal sørge for, at få repareret den ødelagt vejr. For at få vejene genoprettet, opretter kommunen licitationer. I disse licitationer angiver kommunen en rapport for, hvad det er der er brug for af arbejdskraft, og hvilke betingelser der ellers måtte være for at få udført licitationerne.

Licitationer sætter gang i flere brancher

Når ødelæggelser sætter ind, og der oprettes licitationer for at reparere skaderne, skaber det vækst i de forskellige berørte brancher. Når for eksempel skroget på et skib skal repareres efter det har været stødt på grund, oprettes der licitationer. Det er licitationer som sætter gang i den producerende industri, da der skal smedes nyt skrog til skibet. Først skal der muligvis en entreprenør ud og se på skader, og vurdere, hvad der skal til for at få skaden genoprettet. Derefter starter han processen, hvor først skroget produceres. Måske er der også andre dele på skibet udover jern og metal som skal produceres. Det kan for eksempel være noget træ. Når det er produceret, skal det også transporteres – det sætter skub i transportbranchen.

Reparation af skib

For at reparere skaden på skibet, kan der vælges enten at oprettes én licitation, hvis det ellers kan lade sig gøre at finde en part som kan stå for hele reparationsprocessen. Ellers skal der oprettes licitationer på hver enkelt opgave, såsom licitationer på entreprenøren, licitationer på produktionen, licitationer på transporten og til sidst licitationer på selve reparationen af skibet.

Læs mere om licitationer

Er du interesseret i at vide mere om licitationer, eller ønsker du at læse om de spændende nyheder som sker inden for bygge- og anlægsbranchen, den producerende industri eller transportbranchen, så indeholder abonnementtilbud.dk i øjeblikket tilbud på fagblade vedrørende disse brancher.