Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Lad ikke skimmelsvamp overtage huset

mold

Skimmelsvamp hører til i naturen og er på alle måder, ikke godt at have i sit hjem. Skimmelsvamp er i høj grad i naturen, hvor det nedbryder dødt organiske materiale. I hjemmet har skimmelsvamp ikke nogen positiv effekt, tværtimod kan den fremkalde ubehagelige allergiske reaktioner. Skimmelsvamp bekæmpelse er derfor vigtigt, så snart man opdager tegn på skimmelsvampens tilstedeværelse. Læs med her og find ud af hvad skimmelsvamp er og hvordan du bekæmper den ubudne gæst i dit hjem.

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er små organismer der som nævnt nedbryder dødt organisk materiale. Der findes over en halvanden million arter af skimmelsvamp og når de bliver en vis alder, begynder du at frigiver spore. Skimmelsvampens sporer fungere som svampens frø, de bliver sendt rundt for at sprede skimmelsvampen. De små sporer kan tørre helt ud men ligeså snart de kommer i kontakt med fugt igen, kan de begynde at vokse.

Det er derfor ligeledes vigtigt at få fjernet skimmelsvamp, for at det ikke spreder sig. I huset vokser skimmelsvamp på organiske materialer, såsom træ, læder eller endda støv og snavs.

Skimmelsvamp forekommer ved at der er en høj luftfugtighed og kan både komme inde fra huset eller ude fra naturen. Det vigtigste er at bekæmpe skimmelsvamp, da det på mennesker kan have en sundhedsskadelig effekt.

Skimmelsvamp kan lede til allergiske reaktioner, heriblandt åndedrætsbesvær, irriteret øjne, halsirritation og irritation i næsen.

Skimmelsvamp bekæmpelse

Skimmelsvamp findes i mange hjem, i form af mug på brød eller sorte pletter på frugt. Skimmelsvampen bliver dog et problem når det sætter sig på husets vægge eller lofter.

Før man kan bekæmpe skimmelsvamp, skal du være sikker på at det er skimmelsvamp du har i hjemmet. Dette kan du gøre ved enten at købe en test eller ved at kontakte professionelle til at komme og kigge på det. Det er altid bedst at få specialister til at kigge på det, da du ikke kan se hvor omfattende det er. Specialister med erfaring inden for skimmelsvamp har en større chance for at bedømme hvor meget skimmelsvampen har spredt sig og om den eventuelt sider bag væggen eller om det kun er på ydersiden.

Når du har fået konstateret at det er skimmelsvamp, er det tid til at få det fjernet. Er det er mindre område og udelukkende overfladisk, kan du fjerne det med rengøringsmidler som Rodalon. Er det størrer områder eller områder hvor skimmelsvampen ligger dybere, er det vigtigt at få professionelle til at fjerne det.

Det vigtigste er at du får fjernet årsagen til hvorfor din bolig er fugtig nok til at der kan vokse skimmelsvamp. Det er en god idé at lufte ud 3 gange om dagen og undlade at tørrer tøj i huset.