Invester i bitcoins

Guide: Få et nemt overblik over Bitcoins

Virtuel valuta

Vi giver dig her en overskuelig guide af den omtalte kryptovaluta: Bitcoin. Hvis du havde investeret 300-400 kr. i 2010, så ville du kunne kalde sig selv for mangemillionær nu. Det er en af de hurtigst voksende valuta, og den bliver umiddelbart ved med at skyde i vejret.

Meget basalt: Hvad er Bitcoin?

Du har sikkert hørt eller læst om bitcoins i medierne. Men hvad er det egentlig? Bitcoins er en digital valuta. Det vil sige du aldrig vil kunne holde en bitcoins i hånden, som du kan med en dansk 5-krone.

En digital valuta kan også være svær at forstå, fordi hvem kan egentlig skabe en ny valuta og værdisætte den? Man skal først og fremmest forstå at penge er et menneskeskabt fænomen. Det er mennesker som sætter pris på en pakke hakket oksekød i det lokale supermarked, og det er selvsagt også mennesker som køber det hakkede oksekød.

I materiel forstand er penge ikke noget værd. Du kan ikke blive mæt af penge, eller få stillede din tørst, men du kan bruge penge til at købe ting, som computer, vand, mad osv. Men det er ikke ligesom guld, som du kan lave smykker af. Penge er noget værd, fordi samfundet har tillagt dem værdi.

Hvordan kan man bruge Bitcoins?

Du kan det samme som med alle valutaer – du kan købe ting og sager for det. Valutaen er skabt over nettet, hvilket kan virke lidt diffust. Det kan virke lidt suspekt, at købe en valuta, man reelt ikke kan se, men kun bruge virtuelt.

Det du skal gøre for at få bitcoins er:

  1. Opret en virtuel pengepung
  2. Køb bitcoins (kan gøres ved forskellige forhandlere) eller
  3. Du kan mine dem selv (en lidt sværere proces)
  4. Benyt bitcoins som normal valuta.

Der er flere internationale anerkendte firmaer, som allerede accepterer bitcoins. WordPress, PayPal, Microsoft og mange flere. Det gode ved en virtuel valuta er at du kan bruge den i hele verden. Du skal ikke veksle dine penge (som på normal vis koster).

Du undgår simpelthen alt det bøvl der kan være med banker og gebyrer. Til gengæld kan det virkelig lidt “usikkert” i forhold til hacking. Og så længe bitcoins ikke er mainstream, vil den være mere usikker.

Tag en chance – investér i bitcoin

Hvis du vil lave en investering, som kan kaste mange penge af sig, så skal man investerer i bitcoins. Den famøse digitale valuta er steget i vejret siden 2009, hvor det hele startede. 1 bitcoin koster nu $5641.16, hvilket svarer til lidt over 35.000 kr i skrivende stund.

Hvis du havde købt for 630 kr. bitcoin i 2010, så ville du have for 472 mio. kr. i dag. Det er jo helt absurd at tænke på. Det svarer til en stigning på 74.920.534,92%, og den går umiddelbart kun opad, så hvis du vil tage et lån og investere i bitcoins, så kan det sagtens blive en god investering, hvis bitcoins fortsætter den opadgående kurve.