Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Gode kafferåd

Vejen til den bedste kop kaffe

At danskerne elsker kaffe, kommer næppe som nogen overraskelse for nogen. Danskerne drikker nemlig kaffe både morgen, middag og aften, og så også lige et par kopper ind i mellem. Så hvad er mere nærliggende, end at lave en guide til hvordan du får den bedste kop kaffe?

Det er nemlig ikke nødvendigt at betale dyre domme for kaffe på café. Du kan brygge kaffe, der er lige så god, hvis ikke bedre, derhjemme. Læs med, og find ud af hvordan du selv brygger den bedste kop kaffe.

  1. Sørg for det først for at din maskine altid er ren og afkalket. Er den ikke det, vil din kaffe få en bitter smag. For at rengøre maskinen,  skil den da ad, og vask med vand. Du kan afkalke maskinen ved at bruge almindelig husholdningseddike. Opløs det i vand og lad det køre gennem maskinen. Du bør rengøre og afkalke din maskine ca. 1 gang om ugen, alt efter hvor meget du bruger den.
  2. Bryg din kaffe på kvalitets-bønner. Det giver en mere fyldig og rund smag.
  3. Opbevar kaffen i dens originale indpakning. Hvis du hælder kaffen over i en beholder, så udsættes den nemlig for ilt, hvilket tærer på kaffen. Kaffe har derfor bedst af at blive opbevaret i en tætsluttende pose. Istedet for at hælde kaffen over i en beholder, så kan du derfor med fordel sætte  hele posen i beholder i stedet, hvis du har en boks du gerne vil opbevare din kaffe i, så det ser pænt ud i køkkenet.
  4. Kaffen holder sig endvidere bedst, når den er opbevaret et køligt sted. Det er derfor oplagt at have sin kaffe i køleskabet. Du kan endda også komme den i fryseren, hvis du har været på tilbuds-jagt og købe mere kaffe, end du lige umiddelbart skal bruge nu og her. I fryseren holder kaffen sig frisk længe.
  5. Har du købet kaffen ristet, bryg den da indenfor 4 uger, ellers mister den både smag og aroma.
  6. Bryg altid kaffe på koldt og frisk vand.
  7. Vandet skal opnå en temperatur på mellem 92 og 96 grader, før det rammer kaffen.
  8. Bruger du, som så mange andre, sukker i kaffen, brug da rørsukker. Det fremhæver kaffens aroma.
  9. Bruger du mælk i kaffen, undgå da varm mælk. Mælken må højst blive 60 grader, ellers bliver kaffen udrikkelig og risengrødsagtig. Kaffeeksperter foretrækker derfor kold mælk.
  10. Drik kaffen så snart den er klar. Den har nemlig den bedste smag ,lige når den er færdigbrygget. Allerede efter 10 minutter har smagen ændret karakter.

God fornøjelse!

coffee beans in cup