Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Gå en fremtid i møde uden briller!

Øjenkirurgi med laser er efterhånden kommet en lang vej. Det er således noget helt andet, end hvad folk har oplevet i fortiden. De mennesker der har ansvaret for at udføre laseroperationer er mere kvalificerede end nogensinde før, og den teknologi de har til deres rådighed, er mere avanceret og effektiv, end hvad de var forpligtet til at bruge tidligere. Der er derfor ikke længere nogen risici forbundet med en øjenlaseroperation, hvorfor stadig flere overvejer et sådan indgreb.

Flere typer øjenlaserbehandlinger

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige typer af øjenlaserbehandlinger, og det er derfor særligt vigtigt, at man kender til de forskellige metoders kvaliteter og fordele, får man træffer sit endelige valg om behandlingsform. Valget af behandlingsform vil afhænge af hvilken synsfejl, som du ønsker rettet, hvilket du skal fastlægge i samråd med din læge.

De mest almindelige teknikker inden for øjenlaserbehandling er følgende:

LASIK / Femto-LASIK
Femto-LASIK-behandlingen er en videreudvikling af den klassiske LASIK-behandling, og er den sikreste og mest præcise behandlingsmetode til korrektion af synsfejl. Ved Femto-LASIK anvendes femtosekundlaseren, hvilket er den mest nøjagtige teknik til at præparere hornhindelamellen.

PRK og LASEK
PRK og LASEK er øjenlaserbehandlinger der oftest bruges i særtilfælde, for eksempel når patienter ikke kan få en LASIK/Femto-LASIK på grund af for tynde hornhinder.

Wavefront-analysen
Wavefront-analysen bruges til at tage et genetisk “fingeraftryk” af øjet. Ved hjælp af aberrometer-/wavefrontteknologien bliver det muligt nøjagtigt at opfange øjets individuelle karakteristik. Dette gør Wavefront teknologien til den mest avancerede inden for dette område.

Hvornår er man egnet til en øjenlaserbehandling?

Der er en række betingelser og krav, man skal leve op til i forbindelse med en øjenlaserbehandling. Det er derfor vigtigt, at du undersøger dette på forhånd eller tager en snak med din øjenlæge.

Af almindelige forudsætninger du skal leve op til, for at kunne få en øjenlaserbehandling kan nævnes:

  • Minimum 18 år
  • Synsfejlen er stabil
  • Ingen øjensygdomme (grå- og grøn stær)
  • Ikke for tynd hornhinde
  • Ingen graviditet