Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Fremtiden: Forudsigelig eller uforudsigelig?

Det er de fleste af os, der ved hvad det næste minut, den næste time og den næste dag vil bringe, og heldigvis for det! Det ville være svært at gå og leve i evig uvished, og med risikoen for hele tiden at blive overrasket eller forskrækket, hver gang der sker noget uforudset eller uventet. 

Evnen at forudsige fremtiden

I visse tilfælde er det naturligvis muligt for os, at forudsige vores egen fremtid, fordi vi simpelthen selv har planlagt den. Vi ved, at hvis vi har købt en rejse til om 6 måneder, så er man ude at rejse om et halvt år. Hvis man er i gang med at færdiggøre en uddannelse, så ved man også, at man snart har meget mere fritid, end man er vant til. Når vi planlægger vores fremtid, gør vi det muligt for os selv at forudsige den.

Den manglende evne til at forudsige fremtiden

Det er dog ikke alt i fremtiden, som man kan forudsige – og det kan både være godt og skidt. For så kan man blive glædeligt overrasket, hvilket er rart, men man kan også blive skuffet og fortvivlet, hvis der pludselig sker noget skidt.

Af de gode overraskelser kan selvfølgelig nævnes nye jobansættelser, at man vinder en præmie, at man får en kæreste eller en god flirt, at man simpelthen får en chance for noget nyt og lækkert! At den grå hverdag lige pludselig peppes op og forandrer sig, så man pludselig oplever noget spændende og anderledes.

Af det negative kan selvfølgelig også nævnes en del eksempler. For eksempel fyringer, at kæresten slår op eller konen vil skilles, at man pludselig bliver syg, at man får indbrud eller ens barn mobbes i skolen. Der er desværre flere negative sider end positive, til gengæld kan de negative vende sig til noget positivt, når først man har vænnet sig til dem og fået forandringen lidt på afstand.

Måske var det meget godt, at man blev fyret – så fik man jo det nye, federe job!

Måske var det meget godt, at Beate hun skred – så kunne man jo være sammen med Maria i stedet!

Måske var det meget godt, at tyven tog den halvgamle pc – så kunne man købe en ny for forsikringspengene!

Det handler alt sammen om, hvordan man ser på tingene.