Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Fordele ved trekking

2098260224_d0a4525a0b_b

Trekking har, ved siden af et højt oplevelsesniveau, en række gavnlige effekter på vores sundhed. Listen er lang, for trekking er slet ikke en dårlig idé. Hverken for din psyke eller fysik. Trekking hjælper nemlig begge gevaldigt meget på både ens helbred, vægttab, personligt og formindske ens stress. Så alt i alt er trekking godt for kroppens sundhed.

Trekking hjælper..

Trekkings hjælper ens fysik

Trekking har virkelig gode effekter på kroppen. Trekking kan ligefrem virke som en slags styrketræning, som hjælper med at forstærke din krop til fremtidige trekkingture. Hele kroppen bliver brugt ved trekking, og i særdeleshed ens ben og ryg. Nogle har endda beskrevet at de kan se ens lår- og benmuskler forbedres og bliver mere markeret for hver dag der går.

Ved trekking får man naturligt og helt uden at bemærke det, en forbedret kondition. Konditionen vil efter få dage forbedres og du vil i takt med din kondition forbedres, meget bedre kunne følge med resten af gruppen. Kondition er vigtig for en menneskekrop, som øger ens intensitet og gør at man kan gå længere samt hurtigere.

Ved trekking går terrænet op og ned hele tiden, hvilket betyder at ens balanceevne bliver stærkt forbedret. Ved forbedret balance, kan man hurtig modstå pludselige tyngdeforandringer og forskydninger. Ved at man får en forbedret balanceevne, forbedres også sener og led. Hvilket giver øget styrke og elasticitet.

Trekking hjælper ens psyke

De utrolige smukke omgivelser som naturen, frisk luft, solen, hyggelige aftener og et godt sammenhold med ens trekking gruppe virker alt som et “humørboost” der vil noget.  Derudover udfodrer man også sig selv, ved at komme på ukendt terræn, som virker helt fremmed men samtidig spændende for en.

Trekking hjælper også en, som en slags terapi. Ved at komme op på de smukke omgivelser blandet nye imødekommende mennesker, hjælper psyken. Det gør det på den måde ved at man glemmer alt hvad man har derhjemme, og fokuserer på livet nu og her.

Mange bruger faktisk trekking til en slags udrensning eller at komme væk, fra noget hjemmefra. Det er også rigtig godt for ens psyke, at komme op på de fantastiske højder og finde ud af, hvad der egentlig betyder noget, og hvad der ikke gør.