Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Er du klar til at være en leder?

Lederuddannelse

De fleste gør sig visse udsigter til fremtiden, og mange drømmer om et højt-rangeret job med alle fordelene. Høj løn, bil, stort kontor og en smart ny manager-titel der straks giver respekt. Men når man rykker ind i en ny lederrolle, er det ikke længere nok, at gøre det man er bedst til – det kommer man langt med, men ikke langt nok. Alle nye ledere vil stå til ansigt med nye udfordrende opgaver, de ikke ikke kunne forudse.

Drømmer du om en lederrolle, men er i tvivl om du kan klare det? Så har du her 3 spørgsmål, du skal stille sig selv. Men du kan også tage en lederuddannelse – den vil med garanti forberede dig på samtlige udfordringer!

1. Kan du give slip på din elskede to-do-liste?

Inden du træder ind i en rollen som leder, skal du være parat til at give slip på din to-do-liste. Mange er vant til at have en liste med opgaver, der kan krydses af, en efter en, som de bliver afsluttet. Dette er bare en umuligt for moderne ledere. Det er ikke længere dit job, at være en specialist inden for et bestemt område, og løse den ene opgave efter den anden.

Nej, som leder, er det nu blevet dit job at motivere dine medarbejdere, og sikre at alle kommer hele vejen over målstregen.

2. Er du en stærk kommunikator?

For at blive en succesfuld leder, er det væsentligt, at du er god til at kommunikere. Du skal motivere, coache og disciplinere dit team, så det gælder om at komme med klare og præcise udmeldinger. Men der er mere i det, end blot at komme med befalinger og ordrer. For at opnå reel succes, skal du kunne forklare hvorfor en opgave skal laves, hvordan den kan laves, og opgavens påvirkning på resten af virksomheden.

3. Er du villig til at tage alt ansvaret?

Det kan være skræmmende, at skulle stå til ansvar for mange medarbejdere, især hvis man lige er blevet forfremmet. Men som en leder vil du blive holdt til ansvar, hvis en af dine medarbejdere laver en fejl – og der forventes, at du enten kan forklare hvorfor, eller i det mindste rette op på fejlen.

Når en fra dit team laver en fejl, er du også nødt til at kigge indad, og spørge dig selv om du kunne have gjort noget anderledes. Det kan være, at medarbejderen manglede træning eller ikke havde det rette værktøj til rådighed.