levering-af-pakke

Droner er gode ved planeten

levering-af-pakke

Droner er disse dage blevet inkorporerede i mange forskellige erhverv og det er ikke bare smart, det er også ekstremt miljøvenligt. I denne artikel får du et indblik i, hvorfor droner både er tidsbesparende og miljøvenlige med udgangspunkt i leveranceindustrien. 

Effektivisering af levering

Det er et spørgsmål om tid, før leverancer vha. droner bliver en realitet. Dette er der mange gode grunde til, en af dem er at det er hamrende effektivt. På nuværende tidspunkt bliver der forsket i at automatisere dronelevering. Det betyder at der i realiteten kun skal være én mand, til at overvåge en mindre hær af droner og sørge for, at de holder deres ruter og ikke kommer ud for nogle problemer.

På Island har man testet dronelevering kontra levering med bil. Det tog bilen 20 minutter at nå den pågældende destination, får at nå samme lokation, skulle drone bruge intet mindre end 4 minutter. Det skyldes at den flyver i lige luftlinje og derfor ikke er afhængig af trafik og veje.

Dronerne er nænsomme ved miljøet

Ikke nok med, at de er hurtigere, de udleder også meget mindre CO2 end en bil. Langt de fleste droner flyver på strøm og en opladning af et batteri, udleder meget mindre CO2, end det gør at brænde en liter benzin af i en bil.

Det vil sige at dronen både er hurtigere og mindre skadelig for planeten. Hvilket også er årsagen til, at droner er blevet interessante i mange forskellige erhverv, eksempelvis landbrug, i og med de flyver på strøm, er de også betydeligt billigere end maskiner som er drevet af benzin eller Diesel.

Så hvad venter vi på?

Så der er altså lutter fordele ved at inddrage droner i et erhverv som levering, så hvorfor sker der ikke noget? Først og fremmest handler det om, at man i en grad skal sørge for at tilvænne folk, at der flyver droner rundt i det fri med pakker.

Der er naturligvis også en risiko for, at dronerne kan styrte ned, hvilket formentlig også er den hovedsagelig grund til, at reglerne omkring droneflyvning er så skærpede og gør det er så godt som umuligt at tænke innovativt i forbindelse med at bruge droner i erhverv. Man kan håbe, at den danske regering en dag for øjnene op for de mange muligheder ved droner.