Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Byg nyt og spar penge

Moderne energivenligt hus

Har bylivet og den travle trafik taget pusten fra jer, og går I med tanken om at købe et nyt hus, bør I overveje at bygge et nyt energivenlig hus i stedet.
I mange tilfælde kan det faktisk være billigere at rive et gammelt hus ned og bygge et nyt og energivenligt hus. Et energivenligt typehus bliver bygget med det formål at være total eller delvist selvforsynende af energi.


Der er sket meget siden 60’erne og 70’erne

 

I 60’erne og 70’erne blev der opført utrolig mange parcelhuse i Danmark. Husene er langt fra energivenlige, og bygget med nogle helt andre materialer end dem man benytter i dag.

Disse huse har et stort energiforbrug, og kan koste op til 35.000,- DKK om året i varmeregninger.
T
il sammenligning ligger en varmeregning på et energivenligt typehus på mellem 5000,- DKK og 10.000,- DKK. Der er altså store summer at spare hvis I vælger at investere i en energivenlig bolig.

 

Hvad er et miljøvenligt typehus egentlig?

 

Der er tit forvirring over hvad et miljøvenligt hus egentlig indbefatter. At en bolig er bæredygtig, betyder at der er taget hensyn til bygningens virkning på miljøet.
Et energivenligt typehus er karakteriseret ved:

  • Møvenlige materialer – ved fremstilling, transport, anvendelse og vedligeholdelse
  • Et reduceret energi– og ressourceforbrug
  • Alternative opvarmningsmetoder – For eksempel sol– og jordvarme
  • Materialer der kan bortskaffes med et lavt energiforbrug

 

Hvorfor ikke fortsætte med at tænke på miljøet?

 

På grund af alt det rod der er forbundet med at bygge et nyt hus, vil den græsplæne der lå på grunden i første omgang, højst sandsynligt blive ødelagt, og der skal derfor lægges en ny.

Hvis I ønsker at fortsætte med at leve med et minimalt niveau af vedligeholdelse, bør I overveje at lægge kunstgræs. Dermed slipper I for de miljø- og vedligeholdelsesomkostninger der er forbundet med at holde en græsplæne.
Hvis I vælger at lægge kunstgræs, skånes miljøet for en masse affald da almindeligt plantet græs skal smides ud og køres på lossepladsen.

I kan også begynde at sortere alt jeres affald, og ikke kun det grønne haveaffald.
Der findes mange forskellige løsninger, som gør det nemt at sortere affald. Jo bedre affaldet sorteres, jo mere kan genanvendes, hvilket er godt for miljøet. Når affaldet bliver sorteret, er der mere affald der bliver genanvendt, hvilket er bedre for miljøet.
Vi smider i forvejen alt for mange ting ud i Danmark, som sagtens vil kunne blive genanvendt, hvis det bare blev sorteret ordentligt.

Skån miljøet – så sover du bedre om natten.