Thumbnail replacement - Nextminute Logo

Bulimi skal frem i lyset

Bigfoot

Bulimi er som mange andre lidelser, et tabu. Et emne man ikke taler åbent om i offentligheden. Dette gør det kun til et større problem da der ikke bliver informeret omkring sygdommen og hvor farligt det er at have bulimi.

Ifølge landsforeningen mod spiseforstyrrelser er der omtrent 30.000 mennesker i Danmark med bulimi. Dette er et højt tal i forhold hvor stor skade bulimi kan gøre på kroppen. For at komme denne sygdom til livs, skal det være et emne der kan tales frit omkring, et emne som ikke undervurderes.

I denne artikel kan du læse nærmere om hvad bulimi er og hvordan det påvirker kroppen at lide af denne sygdom. Kender du en der har brug for hjælp grundet bulimi er det anbefalet at i kontakter en læge og ikke prøver at behandle det på egen hånd.

Hvad er bulimi?

Bulimi er en spiseforstyrrelse der for det meste starter med at en person går på et skrap slankekur for at holde vægten nede. Igennem denne slankekur bliver personen så opsat på at tabe sig at man begynder at springe måltider over. Når man springer måltider over bliver sulten så stærk at personen går over gevind og spisetrangen bliver stillet med et ædeflip. Efter får personen dårlig samvittighed og enten fremkalder opkastning af maden eller indtager afføringsmidler for at komme af med maden igen. Dette er starten på den afhængige og livsfarlige cirkel, bulimi er.

Bulimi tærer på kroppen

Bulimi kan for nogle, virke harmløst da skaderne på kroppen ikke er direkte synlige. Virkeligheden er at bulimi er meget farligt og ubehandlet kan det føre til død. Når man har bulimi kaster man meget op og denne opkast medfører tab af væske og tab af vigtige salte i kroppen, mangel på dette medfører at hjertets rytme bliver forstyrret, i værste tilfælde kan hjertet helt stoppe.  Dette er kun hvad der kan ske hvis man kaster meget op, bruger man ligeledes afføringsmiddel og/eller motionere, øges chancen markant for hjertestop.

Mangel på væske grundet opkast kan ligeledes medfører betændelse i nerver og nyreskade. Ydermere ødelægger det emaljen på tænder, fremkalder betændelse i tandkød og giver ætsninger og blødninger i maven.

Dette er blot en kort liste af følgerne der er for bulimi, det er er ikke en sygdom man skal tage let på. Kender man nogen eller har mistanke om nogle man kender har bulimi er det vigtigt at man ikke bare kigger på. Det kan være svært at starte samtalen men i bund og grund handler det om at være støttende og forstående overfor personen. Man skal altid have professionel hjælp til behandling af bulimi, kontakt derfor altid en klinik eller et behandlingscenter.